Innehållet börjar här

Huvudsidans innehåll

Klicka för att komprimera

• Det finns tre sätt att logga in i Cambro. Med ett umu-id för studenter och anställda vid Umeå universitet, lokalt gästkonto (externa användare) eller federerad inloggning från annat lärosäte.

Logga in med umu-id

Umu-id används för att logga in i många system vid Umeå universitet. Alla anställda antagna studenter (efter andra antagningsomgången) vid Umeå universitet får ett umu-id.

Här finns mer och fördjupad information om umu-id och hur du aktiverar det, hur du byter lösenord och hur du väljer primär e-postadress: Information om umu-id

Observera: Varken anställda eller studenter kan ändra sin e-postadress inne i Cambro. Cambro hämtar automatiskt dessa uppgifter ur en katalogtjänst. Studenter väljer primär e-postadress under "Mina sidor" i ServiceDesk. När adressen är ändrad tar det upp till ett dygn innan den nya adressen syns i Cambro.

Anställda ska kontakta katalogansvarig på den egna institutionen för att byta primär e-postadress.

• Logga in som gäst

Om du är en gästanvändare och inte fått ditt lösenord så kan du begära att ett nytt lösenord skickas ut av Cambro. Använd fältet längre ned som heter "Återställ lösenord för Gästkonto". Skriv in din e-postadress i fältet och skicka begäran. Cambro skickar då ut ett nytt lösenord till din e-postadress.

Personer som inte har möjlighet att få ett umu-id kan läggas till i en sajt som gäst. För att kunna logga in som gäst krävs att någon har bjudit in dig till en sajt och registrerat din e-postadress i sajten. Det är gästens e-postadress som blir användarnamnet i Cambro.

Lösenordet skickas automatiskt ut av Cambro när en gäst första gången läggs till i en kurs. Behöver gästen få ett nytt lösenord kan formuläret nedanför användas för att få ett nytt lösenord utskickat av Cambro.

• Federerad inloggning

För närvarande behövs ett tillfälligt lösenord för att logga in på ett konto skapat via federerad inloggning. Kontakta oss via formuläret.

Den tekniska lösningen för federerad inloggning håller på att uppdateras. Klicka logga in på Cambros förstasida och använd dina inloggningsuppgifter.

• Återställ lösenord för Gästkonto

Gäller endast för gästanvändare som loggar in med e-postadress (ej umu-id). För att återställa lösenord för centralt användarnamn läs mer under rubriken "Logga in med umu-id".

Återställ lösenord

Lägg till kommentar