Innehållet börjar här

Huvudsidans innehåll

Klicka för att komprimera

• Cambro kan användas för undervisning, forskningsprojekt, studentarbeten eller vilken annan aktivitet som helst där deltagarna har information de vill dela med sig av genom att använda lärplattformen. All användning av Cambro måste följa Umeå universitets IT-regler. Läs mer här: UMU IT-regler

Cambro är organiserat i något som kallas för "sajter". En sajt kan vara en kurssajt eller en projektsajt. Dessa dyker upp som flikar när användaren loggar in i Cambro. Alla som har ett Umu-id kan skapa projektsajter. Projektsajter skapas direkt inne i Cambro.

Anställda kan förutom projektsajter skapa kurssajter. Kurssajter är till skillnad från projektsajter kopplade till Ladok, med en utökad funktionalitet att automatiskt hämta in antagna och registrerade studenter i kurssajten via studentlistor. Dessa listor uppdateras en gång per dygn. Att skapa och lägga till deltagare (studenter och lärare) i en kurssajt sker via Kursadministrationswebben.

• Personligt stöd

Klicka på länken för komma i kontakt med supporten. Använd det här formuläret så får du snabbt hjälp av supporten via e-post.

Utbildning

Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL) erbjuder anställda utbildning i Cambro och kurser om IKT och lärande. Här hittar du mer information om utbudet på UPL:s hemsida.

• Cambros hjälptexter

Cambro har ett inbyggt hjälpsystem i vänstra menyn (Hjälp). Klicka där så öppnas ett fönster med hjälpavsnitt och guider. Varje sida i Cambro har också symbolen för hjälpavsnittet i form av ett frågetecken uppe till höger. Dessa frågetecken är kontextkänsliga vilket innebär att de känner av vilket verktyg som är aktivt när du klickar på frågetecknet. Använder du t.ex. forumverktyget och klickar på frågetecknet så öppnas hjälpavsnittet om verktyget forum.

Lägg till kommentar

Ändra